2015-12-02 19:07:03• hírek • Szatmár.ro

A kökényesdi Papp Mária vilmoskörtéje nyerte a Nagy Aranyat

Tizedszer szervezték meg a Szatmár Megyei Pálinkaversenyt - 32 párlat kapott aranyérmet.

Tíz éve szervezik meg Szatmár megyében a pálinkaversenyt, amelyen a  termelők a legjobb gyümölcspárlataikat versenyeztetik. A bírák tanácsai, az akarat a fejlődésre pedig meghozta gyümölcsét: a jubileumi versenyen rengeteg jó pálinka volt, a nemzetközi zsűri sok esetben nagyon nehezen tudott dűlőre jutni a pontozásban.

Szerda délelőtt aztán Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Eugeniu Avram kormánybiztos és Fodor István, a Szatmár Megyei Agrárkamara igazgatója átadták a pálinkaverseny résztvevőinek a kupákat és a diplomákat. Összesen 119 gyümölcspárlatot irattak be a megmérettetésre.

A "mezőny" meglehetősen vegyes volt: bár javarészt elég friss pálinkákból érkeztek próbák a megyei pálinkaversenyre, akadt 1977-es vagy 1987-es párlat is. Az alapanyag alapján megmérettetett szilvából, meggyből, körtéből de még eperből készült gyümölcspárlat is.

Ezüstéremmel 40 pálinkát, 31 párlatot pedig aranyéremmel díjaztak. A verseny legjobb pálinkája a kökényesdi Papp Mária 2013-as vilmoskörte párlata lett. Ő több mintával is versenyzett: eperpálinkája részvételi diplomát kapott, 2010-es szilvapálinkája pedig ezüstérmes lett.

"Édesapám foglalkozott pálinkafőzéssel én tőle tanultam nagyon sokat. Ő is, én is az Agrárkamara tanfolyamán szereztünk diplomát" - tudtuk meg a Nagy Arannyal díjazott párlat készítőjétől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: